Om

Charles Maibom - Jysk Opkøb

Om Jysk Opkøb

Læs historien om Charles Maibom samt hvordan Jysk Opkøb blev til herunder.

Om Charles Maibom

Charles Maibom, der er kendt fra DRs Skattejægerne,  har mange års erfaring med dødsbo opkøb samt opkøb af antikviteter og indbo. Den første butik blev etableret i Herning i 1990 i en gammel rejsestald. Siden da blev en ny butik åbnet på Sandagervej i Herning året efter, og siden 2000, var der også en butik at finde i det gamle mejeri i Karstoft.

I 2010 var det på tide at prøve lykken i Amerika, nærmere betegnet Lambertville, New Jersey i det øst-nordlige USA. Det blev derfor til en butik, som Charles kørte sammen med sine amerikanske samarbejdspartnere.

Siden da er det blevet til butikker i Arnsborg, på Dæmningen i Herning samt den nuværende 2200 m2 forretning på Vesterholmvej i Herning. Desuden er der tilføjet online opkøb og salg via eBay.

Kort og godt: du får at gøre med en mand, der har masser af erfaring med salg, vurdering og opkøb!

1970 Landmåler

Charles Maibom er kun 17 år, da han kommer i lære som landmåler hos landinspektør Henning Jensen i Brande. Ikke umiddelbart den helt store sammenhæng med den nuværende branche, men allerede dengang var interessen vakt for spændende indbo.

Citat Charles Maibom

”En dag spurgte min chef, om jeg også kiggede ind af vinduerne når vi målte dimensioner på bygningerne, der lå på ejendommene vi skulle måle op. Det måtte jeg erkende, hvortil han svarede. Det må du også godt bare der ikke er nogen der ser det.

Forstået at det kun var flygtige blikke jeg fik. Stod jo ikke og gloede direkte ind ad vinduet. Ofte var vi inde hos folk til en kop kaffe og snak om opmålingen. Så gik mit blik på opdagelse for alvor.”

1975 Taekwondo

Efter endt uddannelse som landmåler og et par år som udlært drog Charles i 1975 til Rotterdam i Holland og boede hos Theo P. Salm, der havde en taekwondo skole med 800 elever. Han boede hos familien Salm som et medlem af familien, trænede alle ugens dage og lavede faktisk ikke andet end træne, spise og sove. I 1976 gik turen tilbage til Brande, hvor Charles startede sin egen Taekwondoklub, som hurtigt fik 100 elever.

1980 Fotograf

Efter forskellige job som landmåler kom Charles i mesterlære som fotograf hos fotograf Poul Lund i Brande. Uddannelsen blev blandt andet brugt til i 1983 at åbne eget atelier i Østergade, Herning.

1985 Nu bliver det alvor

Midt i firserne begyndte Charles at lære sig selv den svære disciplin at købe billigt og at få en rimelig fortjeneste. Dengang skulle alt læres ved at studere bøger om antik, stempler, signaturer og meget mere. Den store kunst var i starten at finde den rigtige markedspris.

Første rigtige køb var et dødsbo i København, som blev fragtet til Brørup Marked, hvor det efter Charles’ eget udsagn blev solgt ”alt for billigt” 😊

1990: Den første butik

Første butik blev etableret i Herning omkring 1990 i en gammel rejsestald over for diskotek Romantica.

Butikken var relativt ny, pengene var små og forsikring på antikviteter var en bekostelig affære, da bygningen blev raseret af en voldsom brand. Derfor mistede Charles nærmest alt, hvad han havde opbygget.

1991 Op på hesten igen

Da røgen havde lagt sig, var det op på hesten igen. En ny butik blev åbnet på Sandagervej i Herning, derefter i Arnborg og fra 2000 i det gamle mejeri i Karstoft.

2010 Amerikansk eventyr

Charles Maibom prøvede lykken ”overthere” med butik i Lambertville i New Jersey. Et fantastisk eventyr, hvor Charles sender en container til butikken i USA og indretter butik sammen med gode samarbejdspartnere.

2012 Flere kvadratmeter og onlinesalg

Jysk Opkøb vokser støt og roligt, og det betyder, at der er brug for mere plads. Derfor åbnes en stor butik i Arnborg. Samtidig begyndte Charles at afsætte effekter på salgsplatformen eBay.

2013 Kendt fra TV

Med masser af gode kvadratmeter plads på Dæmningen i Herning kom der for alvor gang i butikken. Det er også på dette tidspunkt at Charles bliver kontaktet af TV og deltager med sin butik antikduellen, og senere bliver tilknyttet det populære program ”Skattejægerne”.

2015 Fællesskab

Den store interesse for antikviteter og flotte gamle ting gør, at Charles til sidst står med en butik på 2200m² på Vesterholmvej i Herning.

Af butikkens 2200m², havde 11 øvrige seriøse antikvitetshandlere, 20m² plads hver især. Således stod Charles selv med hele 1980m² butik til salg af alskens antikviteter.

2021 Fokus på dødsbo

Charles Maibom har fået øjnene op for digitale salgskanaler som instagram, facebook og marketplace. Derfor er fokus nu på vurdering og opkøb af dødsbo, hvor Charles altid er klar med en god vurdering af hele boet eller enkelte effekter.

Med fuldt fokus på opkøb og vurdering er der også tid til at Charles kan genoptage sin hobby med at restaurere møbler, så de bliver flotte igen og får nyt liv.

Om Charles Maibom og Jysk Opkøb
Kontakt
close slider

    Kontakt Jysk Opkøb


    Du er altid velkommen til at ringe direkte på tlf:

    Du kan også vælge skrive en besked via nedenstående kontaktformular